Bewegingsonderwijs

De groepen 1-2 gymmen in het speellokaal of spelen buiten.
Eén keer per week en bij slecht weer wordt van het speellokaal gebruik gemaakt. We hanteren hierbij een gymcyclus waarbij alle verschillende bewegingsvormen aan bod komen: spelletjes, dans, gebruik van klim- en klauter-materiaal, klein hanteer materiaal. De kinderen gymmen in een broekje, T-shirt en gymschoenen. Gymschoenen met een sluiting van klittenband verdient de voorkeur en de schoenen mogen geen zwarte of gladde zolen hebben.

De groepen 3-8  maken gebruik van de sporthal in Zuiderpoort. Alle groepen hebben 1,5 uur gymles per week. Daarnaast hebben ze 1 keer per week verlengde speeltijd. Tijdens de gymlessen is gymkleding verplicht, evenals gymschoenen.
De lessen worden gegeven volgens een vast programma door de leerjaren heen. Hierdoor is er sprake van een goede opbouw van het aanleren van bepaalde vaardigheden.
We gaan lopend naar de gymzaal toe. Naast de gymlessen in de zaal worden er ook buitenlessen gegeven. Deze lessen vinden plaats rondom school. Ouder(s), verzorger(s) moeten persoonlijk aan de leerkracht doorgeven waarom hun kind niet mee kan gymmen.