Eten en drinken op school

Twee momenten

Er zijn op een dag twee momenten dat kinderen eten en drinken.
In de ochtend voor of na het speelkwartier en tussen de middag tijdens de lunchpauze. Dit doen we in de klas.
Omdat we het belangrijk vinden dat kinderen gezond eten en we geen al te grote verschillen willen tussen wat kinderen mee nemen naar school hebben de leden van de oudervereniging en het team een aantal afspraken geformuleerd

Eten
Ochtend:

  • Fruit
  • Groente
  • Enkele toastjes, soepstengel, cracker
  • Boterham met hartig beleg
    Tussen de middag:
    Een gezonde broodmaaltijd in lunchtrommel en een beker drinken. Geef uw kind wat het op kan mee. Wat niet op is, gaat weer mee naar huis.

Snoep en Candybars zijn niet toegestaan. Sultana, Evergreen, ontbijtkoek of een Liga zijn er in diverse varianten, het is moeilijk te bepalen wat gezond is. Daarom hebben wij om verwarring te voorkomen ervoor gekozen, deze niet op school toe te staan. Regelmatig wordt er toch nog gevraagd of er babybel, cheesedippers of cheesestrings meegegeven mogen worden. Deze worden zowel door het voedingscentrum als door de GGD gekwalificeerd als een ongezond tussendoortje vanwege hun hoge vetgehalte.

Drinken
Omdat pakjes drinken veel afval veroorzaken giet het de voorkeur dat het drinken meegeven wordt in een beker, een flesje of thermosflesje. Aan te raden zijn o.a. sappen zonder toegevoegde suikers en melkproducten liefst zonder toegevoegde suiker etc. Koolzuurhoudende dranken en de zogenaamde energydrinks zijn niet toegestaan!
Tussendoor kan altijd water gedronken worden.