Trakteren


Gezonde traktatie

Er mag getrakteerd worden bij een feestelijke gelegenheid, zoals bij een schoolfeest of tijdens feestdagen zoals o.a. Sinterklaas en Pasen. We hebben ervoor gekozen vanwege de grootte van de groepen en vanuit de gezonde schoolgedachte dat er niet getrakteerd worden mag bij verjaardagen van leerlingen in leerjaar 3 t/m 8.
De groepen 1 en 2 zijn kleiner,  het verjaardag ritueel is wat uitgebreider, daar mag bij de verjaardag van een leerling nog wel gezond getrakteerd worden.

Als Gezonde School willen wij daar als team bewust mee omgaan en hebben wij een traktatiebeleid ontwikkeld om gezond trakteren onder de aandacht te brengen,
Traktaties moeten zo gezond mogelijk zijn, niet te groot, te vet , te zout of te kleverig zoet (weinig calorieën) en moeten betaalbaar blijven. Een traktatie is een extraatje en grote hoeveelheden belemmeren de eetlust van de lunch. Soms zijn er kinderen in een groep die om gezondheid of geloofsredenen geen traktaties mogen waar suiker, kleur- en/of smaakstoffen of varkensvlees in verwerkt zijn. Het is daarom prettig als u bij de groepsleerkracht daar even naar informeert.
Komt er toch een ongezonde traktatie, of een grote hoeveelheid, dan gaat de traktatie mee naar huis, zodat ouders zelf de keuze kunnen maken tot het wel/niet/deels laten opeten van de traktatie.