Trakteren

Gezonde traktatie

Een traktatie bij een feestelijke gelegenheid, zoals het vieren van een verjaardag in de klas, het schoolfeest of tijdens feestdagen zoals o.a. Sinterklaas en Pasen, het hoort er uiteraard allemaal bij. Voor te stellen is dat er dus vaak getrakteerd wordt .

Als Gezonde School willen wij daar als team bewust mee omgaan en hebben wij een traktatiebeleid ontwikkeld om gezond trakteren onder de aandacht te brengen,
Traktaties moeten zo gezond mogelijk zijn, niet te groot, te vet , te zout of te kleverig zoet (weinig calorieën) en moeten betaalbaar blijven. Een traktatie is een extraatje en grote hoeveelheden belemmeren de eetlust van de lunch. Soms zijn er kinderen in een groep die om gezondheid of geloofsredenen geen traktaties mogen waar suiker, kleur- en/of smaakstoffen of varkensvlees in verwerkt zijn. Het is daarom prettig als u bij de groepsleerkracht daar even naar informeert.
Komt er toch een ongezonde traktatie, of een grote hoeveelheid, dan gaat de traktatie mee naar huis, zodat ouders zelf de keuze kunnen maken tot het wel/niet/deels laten opeten van de traktatie.